Afspraak bij de huisarts

Wanneer je ergens last van hebt, dan is het in ons land zo geregeld dat je eerst naar de huisarts gaat. In vrijwel iedere dorp of stad zijn meerdere huisartsen gevestigd. Dit wordt ook wel de eerstelijns gezondheidszorg genoemd.

De taak van de huisarts is om van veel medische kwesties een beetje af te weten, ook wel generalisme genoemd. De huisarts moet tijdens een consult (afspraak) bepalen of het de klachten met bijvoorbeeld een pijnstiller of ander medicijn op te lossen zijn, of dat er iets serieuzer aan de hand is.

Als je ergens last van hebt dan is het altijd verstandig om de huisarts te bezoeken. Ook als je denkt dat het eigenlijk niets is, kan het geen kwaad om toch een bezoek in te plannen. Het is overigens een misverstand dat dit geld kost. Ook na de invoering van het eigen risico voor de zorg is de huisarts altijd vergoed, dat heeft dus niets met het eigen risico te maken. Er is ook nog een acupunctuur behandeling die soms kan helpen om pijn te bestrijden.

Goed voorbereiden

Wat zeker aan te raden is als je de huisarts gaan bezoeken, is het voorbereiden van de afspraak. Veel huisartsen merken namelijk dat de klachten tijdens de afspraak niet helemaal duidelijk zijn. Als iemand bijvoorbeeld al meerdere dagen last heeft van bepaalde klachten, is het belangrijk om een verloop van de klachten te kunnen zien. Als je dit soort zaken op een papiertje opschrijft, dan is het gemakkelijker om alles te onthouden. Zo kan de huisarts de klachten beter in beeld krijgen en zal je dus uiteindelijk beter geholpen kunnen worden om je gezondheid weer zo snel mogelijk terug te krijgen. Er is ook chinese acupunctuur, wat veel hulp kan bieden.