Flexibel personeel inhuren door Payroll

Als ondernemer heb je misschien te maken met drukke en minder drukke seizoenen. Of wellicht met een minder goede periode voor de branche of in het ergste geval een economische crisis. In deze periodes heb je minder personeel nodig en is het misschien zelfs noodzakelijk om mensen te ontslaan. Er is nu ook een andere manier om op een goede manier met deze situaties om te gaan. Je kunt namelijk flexibel personeel inhuren door Payroll.

Als je personeel inhuurt via de Payroll methode heeft dit de volgende voordelen:

  1. payrollHet ingehuurde personeel werkt niet met een vast contract bij jouw bedrijf. De medewerker staat op de loonlijst bij de payroll organisatie. Dat betekent dat deze organisatie een contract met jouw bedrijf heeft voor het inhuren van personeel. En hierin zijn verschillende flexibele contracten mogelijk, wat jou extra speelruimte geeft. Dat maakt de payroll constructie zeer interessant.
  2. Door het inhuren van personeel via een payroll organisatie heb je niet de zorg voor de administratie en dat scheelt je tijd! Al het administratieve en juridische werk wordt je uit handen genomen. Je hoeft niet de salarisadministratie te doen, een jaaropgave te verzorgen en andere administratieve rompslomp. Jij kunt je dus volledig focussen op je bedrijf.
  3. Met het payrollbedrijf kun je ook een overeenkomst sluiten rondom de financiële risico’s van ziekte en verzuim. Dat betekent dat wanneer de ingehuurde werknemer ziek wordt, je deze niet hoeft door te betalen, dat doet de payroll organisatie. Het financiële risico ligt dan dus niet meer bij jou, maar bij hen.

Door het inhuren van flexibel personeel door payroll Emmen kun je dus beter inspelen op veranderingen binnen je bedrijf en heb je minder administratie.

Getagged , , , ,