Hoe kan ik mijn vetpercentage verlagen?

De precieze hoeveelheid lichaamsvet die je wil verliezen hangt sterk af van de doelen die je hebt. Er zijn daarbij meerdere methodes die tot het verlagen van het vetpercentage leiden, van veel vetverlies tot een mindere, net significante waarde.

Vetpercentage verlagen, geen makkelijke opdracht

verlagen vetpercentageJe vetpercentage verlagen is geen makkelijke opdracht. Je kan het aan elke ervaringsdeskundige vragen; Het gaat niet vanzelf. Combinaties van een dieet met weinig vetinname en het verhogen van de lichaamsactiviteit zijn de belangrijkste factoren in dit streven. Je kunt meer informatie vinden op deze pagina: https://www.droogtrainenacademie.nl/vetpercentage-verlagen

Of je doel nu is om topfit te worden voor een bodybuilding wedstrijd of om er goed uit te zien op het strand, het verlagen van je vetpercentage is voor veel mensen de grootste reden op te gaan sporten of diëten.

Diëten

Als je vooral op je dieet wilt gaan letten om vet te verbranden, dan is het verlagen van de vetinname de meest voor de hand liggende optie. Vooral verzadigde vetten spelen hierin een grote rol.

Dring de inname hiervan zo ver mogelijk terug en richt je vooral op groente, fruit en andere vetarme voedingsmiddelen. Ook hiervan moet niet te veel van gegeten worden, te veel koolhydraten worden bijvoorbeeld ook weer omgezet in vet.

Meer bewegen en vetpercentage verlagen

Het verhogen van de lichaamsactiviteit in de vorm van hardlopen, naar de sportschool gaan, fietsen, wandelen of een andere sportieve activiteit is de meest effectieve manier om je vetpercentage aan te pakken. Door bijvoorbeeld meer calorieën te verbranden dan dat je er op een dag binnenkrijgt, gaat je lichaam uiteindelijk vet afbreken om aan energie te komen. Hoe meer je dus beweegt, hoe sneller je vetpercentage zal afnemen.

Getagged , , , ,