Hoeveel geld kun je maximaal per dag pinnen?

Het zou zomaar voor kunnen komen dat je van plan bent om een grote aankoop te maken. In dit geval kan het zijn dat je naar de bank moet om een flink bedrag te pinnen. Wanneer je wilt gaan pinnen kan het zomaar zo zijn dat je te maken krijgt met een maximaal limiet. Hoe zit dit precies?

Maximaal bedrag pinnen

europinnen bankHoeveel geld kun je in ons land maximaal per dag pinnen? Het antwoord op deze vraag zal met name afhangen van wat je zelf hebt ingesteld bij de bank. Nagenoeg iedereen heeft een persoonlijk limiet op het opnemen van geldbedragen.

Standaard is dit limiet niet al te hoog ingesteld, hiermee wordt voorkomen dat jouw pas kan worden leeg getrokken bij eventuele diefstal. Vaak kun je nog wel gewoon betalingen doen op een betaalterminal, bijvoorbeeld in de supermarkt. Ben je ondernemer en wil je een pinautomaat kopen? Bezoek dan Paqar voor alles informatie.

Geen verrassingen

Als je geen afwijkend limiet hebt voor het opnemen van geld houdt dit niet in dat je alles zomaar uit de muur kunt halen. Bij alle banken is het op dit moment zo dat je maximaal 2500 per dag mag binnen. De enige uitzondering op deze regels is de Rabobank.

Hier mag je namelijk per week 10.000 euro pinnen. Wanneer je aan jouw limiet zit is het echt zo dat je niets meer kunt pinnen. Stel dat je jouw limiet hebt bereikt. Ook al wil je maar 1 euro pinnen voor een blikje drinken, het zal je niet lukken. Dit is dan ook de reden dat het handig is om je eigen persoonlijke limiet vast te stellen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Getagged , , ,